Eenmalige uitkering 2017 uitgelegd

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

In de cao MvT is voor 2017 een eenmalige uitkering afgesproken. Zowel de vakbonden als BOVAG merken dat hier onduidelijkheid over is: hebben medewerkers die in de loop van 2017 in dienst komen of stoppen hier nu wel of geen recht op? En hoe zit het met de keuze?

BOVAG en de bonden hebben besloten om de tekst zoals deze nu is ingediend, duidelijker te maken. Dat kan omdat de procedure van de algemeen verbindendverklaring nog loopt. In de cao komt nu ook te staan dat “Indien de werknemer gedurende het jaar 2017 in of uit dienst treedt, de werknemer de eenmalige uitkering ontvangt naar rato van het aantal maanden in dienst in 2017”.
 
Vrije tijd of euro’s
De eenmalige uitkering in 2017 kan in de vorm van 2 vrije dagen óf 300 euro bruto uitbetaald worden. Die keuze is aan de werkgever. Het uitgangspunt bij de keuze is dat er per bedrijfsonderdeel of afdeling een keuze wordt gemaakt. Voor parttimers geldt dat de uitkering in dagen of euro’s wordt verrekend naar evenredigheid van het aantal uren dat de parttimer per week werkt,.
 
Vanaf januari al in te plannen
Kiest het bedrijf voor het toekennen van vrije tijd, dan kunnen deze uren door de werkgever worden ingepland tussen 1 januari en 1 december 2017. Voorwaarde is dat de werknemer de vrije tijd daadwerkelijk heeft genoten vóór 1 december 2017. Maak hier handig gebruik van als u periodes verwacht waarin het mogelijk minder druk is in de sales of de werkplaats.
Is er voor 1 december 2017 géén keuze gemaakt of zijn de vrije dagen niet voor die datum genoten, dan vindt bij de salarisbetaling van december 2017 een bruto uitkering plaats van 150 euro per niet genoten dag.

Vragen
Heeft u vragen hierover? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring