Studenten HAN onderzoeken 'Werkplaats van de Toekomst’

Laatste update 14 augustus 2017 Leestijd: 2 min

HAN Automotive start dit najaar met onder andere BOVAG een praktische verkenning naar de Werkplaats van de Toekomst. Als aftrap van dit project organiseren de studenten op 25 mei een mini-symposium waarbij leden van BOVAG van harte welkom zijn. Op het programma staan sprekers van Louwman & Parqui, Arval, Volvo Penta, en natuurlijk ook BOVAG.

Wat moeten monteurs kennen en kunnen, en aan welke eisen moet de werkplaatsinrichting voldoen, dat zijn vragen die beantwoord moeten worden nu de ontwikkelingen in de mobiliteit elkaar razendsnel opvolgen. Elektrische voertuigen, waterstof of fossiele brandstof. Autonoom rijden, Car2Car communication, ICT-er als storingsanalysespecialist; studenten van de HAN Automotive, de hogeschool uit Arhnhem en Nijmegen, willen uitzoeken besluiten ondernemers, importeurs en opleidingen moeten nemen om werkplaats en personeel opgelijnd te hebben voor de werkplaats van 2025.

Tijdens een mini-symposium op 25 mei in Arnhem zullen studenten, lectoren en medewerkers (en vaal oud-studenten van de HAN) van importeurs en leasemaatschappijen, hun kennis en ervaring uitwisselen. Vanuit de toegepaste wetenschap, vanuit de hedendaagse praktijk en vanuit studenten van HAN Automotive zullen de verschillende visies gedeeld worden.
Hylke Warners, senior beleidsmedewerker onderwijs, zal namens BOVAG een presentatie verzorgen over de ontwikkelingen onder technisch personeel en hoe BOVAG daar samen met het opleidingsfonds OOMT op inspeelt. “Deze bijeenkomst zal vooral ‘food for thought’ opleveren. De studenten zullen in september samen met  importeurs en dealers aan een vervolgstudie beginnen waarin vooral ideeën getest kunnen worden."

Leden van BOVAG zijn van harte uitgenodigd om de bijeenkomst op woensdag 25 mei bij te wonen. Meer informatie en inschrijving vind u hier >>

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring