Positieve uitkomst gesprekken Accell, Gazelle en partners

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Het BOVAG Dealerplatform heeft in gesprekken met Accell en Gazelle stappen kunnen maken om de samenwerking verder te verbeteren. Partners willen daarnaast meewerken om de retailketen van fietsbedrijven te versterken.

Een overzicht van de gesprekken die afgelopen maanden plaatsvonden:

Bijeenkomst met Accell over voorwaarden en uitgestelde leveringen
Het Acell Dealerplatform en Accell kwamen op 21 maart bij elkaar. Accell gaf daar antwoord op vragen, die voortkomen uit de aandachtspunten van het BOVAG Dealerplatform. De uitkomsten van het gesprek zijn:
  • Accell gaat een overlegbepaling opnemen in de voorwaarden en maakt een voorstel voor een artikel.
  • Accell past de voorwaarden aan voor uitgestelde leveringen.
  • Accell maakt een voorstel voor objectieve criteria voor het bepalen van doelstellingen en jaarafspraken.
Het ziet er dus naar uit dat de speerpunten van het dealerplatform worden gerealiseerd. Accell geeft aan erg enthousiast te zijn over de stappen die BOVAG zet om de keten te vernieuwen en heeft  medewerking toegezegd. Download het gehele gespreksverslag onderaan deze pagina of op leden.bovag.nl/accell.

Bijeenkomst met Gazelle over de aandachtspunten
De laatste bijeenkomst tussen het Gazelle Dealerplatform en Gazelle vond plaats op 8 februari. Gazelle beantwoordde vragen van het dealerplatform over de inhoud van het contract en de voorwaarden op basis van de ‘Aandachtspunten Samenwerking Dealer Fabrikant’. Gazelle staat open voor verbeteringen en aanpassingen, maar heeft nog enkele  vragen over de rol van BOVAG. Daarvoor is begin april een gesprek gepland. De uitkomsten worden zo snel mogelijk teruggekoppeld.

Partnerdag met leveranciers
Op de Partnerdag op 7 maart waren alle belangrijke partijen aanwezig: onder andere de leveranciers uit het Dealeradviesboek, de belangrijkste kassaleveranciers, vertegenwoordigers van RAI, DST,  Dynamo Retail Groep en ZEG. Ook het bestuur van BOVAG Fietsbedrijven en vertegenwoordigers van het Dealerplatform waren van de partij. Centraal stond de inhoud van ons rapport ‘Samen Vernieuwen’. Alle genodigden staan achter de inhoud en de gezamenlijke uitdaging om onze keten te keren en te optimaliseren. De meeste partijen hebben daarbij hun medewerking toegezegd. BOVAG heeft beloofd om over 6 tot 8 weken met een stappenplan te komen.

Verdere ontwikkelingen:
  • De nieuwe BOVAG Fiets- en E-bike verzekeringen worden verder uitgerold. Momenteel wordt gewerkt aan de folder.
  • BOVAG Leasefiets (privélease): veel retailers hebben zich al bij Friesland Lease aangemeld als deelnemer. De laatste details worden uitgewerkt, zoals de acceptatieregels en -voorwaarden. De verwachting is dat privélease over ongeveer twee weken kan worden afgesloten.
  • De campagneplan e-bikes: ‘Vertrouw de specialist op fietsafstand’ wordt helaas niet collectief uitgezet, omdat er te weinig aanmeldingen zijn. De bedrijven die zich wel hadden aangemeld kunnen wel lokaal aan de slag.
  • Een belangrijke vervolgstap voor de komende tijd is het maken van een plan van aanpak als vervolg op het rapport ‘Samen vernieuwen’.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring