Belastingdienst verrast leden met verzoek opgave voertuiggegevens

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Een aantal leden werd verrast met een verzoek van de Belastingdienst om informatie over juridisch eigenaarschap van voertuigen door te geven. BOVAG adviseert om te wachten met reageren.

BOVAG kreeg vragen van leden die hun zorgen hierover uitten vanwege de extra administratieve lasten en de gevolgen voor klanten.

Vanaf dit jaar vraagt de Belastingdienst elke maand bij bedrijven om een opgave van alle voertuigen met een Nederlands kenteken waarvan het betreffende bedrijf juridisch eigenaar was in de betreffende maand. Of waar het bedrijf beheeractiviteiten voor heeft uitgevoerd en waarvan het bedrijf dus niet juridisch de eigenaar van was op dat moment.  
 
De Belastingdienst gebruikt deze gegevens onder andere voor het toezicht op het privégebruik van de auto. Meer informatie over de maandelijkse aanlevering voertuiggegevens staat in de handleiding die de Belastingdienst hierover maakte.

Het verzoek van de Belastingdienst werd door leden als verrassend ervaren. Ook BOVAG is verrast en overlegt met de fiscus. Het advies is daarom nog even niet te reageren en de uitkomsten van dit overleg af te wachten.


 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring