Kom in actie #milieuzone brom- en snorfietsen

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Tijdens een informatiebijeenkomst deze week zijn ruim 50 importeurs en dealers bijgepraat over de milieuzone die de gemeente Amsterdam in 2018 wil invoeren. En welke maatregelen en gevolgen dit heeft voor ondernemers en scooterrijders.

De gemeente Amsterdam heeft het voornemen een milieuzone voor brom- en snorfietsen in te stellen vanaf 1 januari 2018. Vanaf dan worden alle scooters van vóór 2011 geweerd uit de gehele bebouwde kom van de gemeente Amsterdam. Doel voor de gemeente is verbetering van de luchtkwaliteit. BOVAG is ook voor verbetering van luchtkwaliteit en verschoning van het wagenpark maar de maatregelen die nu voorgesteld worden door de gemeente Amsterdam beperken de mobiliteitsvrijheid van consumenten in en rondom Amsterdam, schaden ondernemerschap en creëren onduidelijkheid en onrust.

Niet alleen in Amsterdam
Veel gemeenten geven aan dat ze naar Amsterdam kijken en mogelijk dit voorbeeld gaan volgen. Utrecht heeft ook al grote plannen en wil in 2020 alleen nog maar elektrisch vervoer toelaten tot de binnenstad. Voor behoud van de GT-branche, uw ondernemerschap en de bewegingsvrijheid van uw klanten is het belangrijk dat we allemaal een signaal afgeven!

Planning in Amterdam
Neem even de tijd om het document 'Info over plannen gemeente Amsterdam met betrekking tot de milieuzone 2018 en inspraak' (download deze onderaan de pagina). Hierin vindt u beknopt de plannen van de gemeente Amsterdam met betrekking tot de milieuzone voor brom- en snorfietsen in 2018, wat u als ondernemer zelf kunt doen hiertegen en wat u aan uw klanten kunt meegeven. Bedenk hierbij dat ook andere gemeenten deze plannen makkelijk kunnen overnemen wat een grote impact zal hebben op uw ondernemerschap. Laten we de handen ineen slaan!

Kom in actie
We vragen u twee dingen te ondernemen:
  1. Stuur uw mening over alle maatregelen naar de gemeente Amsterdam. Klik hier om meteen uw mening achter te laten. Teksten hiervoor kunt u knippen en plakken uit het document onderaan de pagina: ‘info over plannen gemeente Amsterdam’.
  2. Activeer uw klanten om te reageren op de maatregelen van de gemeente Amsterdam. Plaats de flyer van Scooterbelang (onderaan de pagina) op Facebook of website. Of stuur bijvoorbeeld een mail aan uw klantenbestand met de vraag of ze mee op willen treden. Kortom, doe er alles aan om ook consumenten te laten spreken!
Kom ook in actie! Want als we niets doen tegen deze plannen en de voorgestelde invulling aan maatregelen, dan kan dat het einde betekenen van veel brom- en snorfietsen in de gemeente Amsterdam en in de toekomst misschien wel door heel Nederland.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring