Houd rekening met loonkostenstijging in sector MvT

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Een uitspraak in de procedure over de pensioenpremieverdeling kan voor werkgevers neer komen op een loonkostenstijging van zo’n 1,5% tot 1,8%. Ook een eventuele nieuwe cao MvT leidt tot een loonkostenstijging.

Houd dus rekening met eventuele verplichte loonkostenstijging in 2016. Ook als u nu met medewerkers zelf afspraken over loonsverhogingen zou willen maken. De loonafspraken uit een eventueel nieuwe cao MvT kunt u niet zomaar verrekenen met andere afspraken. U bent verplicht om die eventuele cao-verhoging vanaf de in de cao afgesproken datum door te voeren.

Vragen over loonontwikkeling
De sector Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf (MvT) is nu bijna anderhalf  jaar cao-loos. De onderhandelingen voor een nieuwe cao liggen al een tijd stil in afwachting van de uitspraak in de rechtszaak over de pensioenpremieverdeling. De uitspraak daarvan is vertraagd, waardoor een nieuwe cao MvT nog langer op zich kan laten wachten. Medewerkers komen wellicht vragen stellen hierover en over hun loonontwikkeling, want de Metaal en Techniek sectoren hebben wel een nieuwe cao, met gemiddelde loonsverhogingen van rond de 1,9% per jaar.

Zodra er nieuws is op het vlak van de cao MvT of de bodemprocedure, informeert BOVAG u. Het eerdere advies om reserveringen aan te houden, blijft van kracht. Heeft u vragen? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies.

Meer informatie over de procedure over de pensioenpremieverdeling staat op het ledenportaal in het dossier Pensioen.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring