BOVAG Conjunctuurpeiling: Rijscholen positiever

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Rijscholen zijn positief over de ontwikkeling van de resultaten in het tweede halfjaar van 2015 en ze verwachten dat deze positieve ontwikkeling door zal zetten in het eerste halfjaar van 2016.

Dat blijkt uit de BOVAG Conjunctuurpeiling. Het ondernemersvertrouwen is verder gestegen staat op het hoogste niveau sinds BOVAG begon met de conjunctuurpeiling.

Na jaren van krimp en stagnatie zijn de bestedingen aan rijopleidingen weer aan het toenemen, sinds medio 2015. Dat uit zich in rijscholen die overvolle agenda’s hebben en voor het eerst in jaren weer op zoek zijn naar rijinstructeurs. Het is lang geleden dat er vacatures waren in de rijschoolbranche. Niet alleen de vraag naar motoropleidingen nam toe. Door de gunstige economische ontwikkeling zitten de transportondernemers te springen om vrachtwagenchauffeurs. Dat is te zien in de stijging van het aantal rijopleidingen voor het rijbewijs CE.
 
Wat is een conjunctuurpeiling?
In de BOVAG Conjunctuurpeiling worden BOVAG-leden twee keer per jaar gevraagd hoe hun bedrijf het afgelopen halfjaar heeft gepresteerd ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. En wat hun verwachting is voor het komende half jaar. Op alle onderwerpen kunnen ondernemers slechts aangeven of er sprake is van een toename, afname of geen verschil (gelijk gebleven). Dat levert per branche een beeld op van de economische situatie. De onderwerpen waarover leden hun mening kunnen geven, verschillen per afdeling, omdat niet alle vragen voor elk type lid van belang zijn.

De volledige conjunctuurpeiling is onderaan deze pagina te downloaden..


 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring