De Week van de RI&E: besteed aandacht aan veilig werken

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Een goed moment om even stil te staan bij veilig en gezond werken is de Week van de RI&E. Deze week vindt plaats van 13 tot 17 juni. Heeft u de risico’s in uw bedrijf voldoende in kaart gebracht en maatregelen genomen om deze risico’s zoveel mogelijk te beperken?

Met een RI&E (Risico Inventarisatie en Evaluatie) brengt u de veiligheidsrisico’s binnen uw bedrijf in kaart. Het opstellen van een RI&E is bovendien verplicht voor alle bedrijven met personeel in dienst. Het Steunpunt RI&E maakte een filmpje over het hoe, wat en waarom van een RI&E.
 

Branche RI&E

BOVAG heeft samen met de vakbonden voor iedere deelsector een speciale branche RI&E ontwikkeld, die volledig is toegespitst op onze sector. De branche RI&E kunt u zelf digitaal invullen. Hiermee brengt u de risico’s binnen uw bedrijf eenvoudig in kaart. U vindt de branche RI&E op www.arbomobiel.nl.

De branche RI&E voor het Personenautobedrijf en voor het Bedrijfswagenbedrijf zijn recent vernieuwd aan de hand van input uit de sector, waardoor deze nog beter aansluiten bij de praktijk. Zo zijn bepaalde vragen die niet meer relevant zijn geschrapt, terwijl andere onderwerpen juist zijn toegevoegd of verduidelijkt, zoals baliewerkplekken en hef- en hijsmiddelen.

Meer informatie

Wilt u de branche RI&E gebruiken, maar weet u niet goed waar te beginnen? Bekijk dan ook het 5 stappenplan voor het opstellen van de RI&E op Arbomobiel. Op arbomobiel.nl vindt u ook nog meer informatie over veilig en gezond werken in de sector. Bijvoorbeeld de Arbocatalogus, een oplossingenboek voor veel voorkomende risico’s, maar ook een overzicht van de verschillende trainingen die worden gegeven en inzichten van collega-ondernemers op verschillende onderdelen van veilig en gezond werken. Meer informatie over de Nationale Week van de RI&E vindt u op www.rie.nl

Mocht u hulp willen bij het uitvoeren van de branche RI&E, dan kan Innovam hierbij ondersteunen. Kijk op hun website voor meer informatie.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring