10 miljard extra naar pot infrastructuur

Laatste update 14 augustus 2017 Leestijd: 2 min

De regering zet zo’n tien miljard opzij voor de verbetering van de infrastructuur in de jaren 2028 tot 2030. Minister Melanie Schultz maakte dit donderdag bekend. Deze extra investering is het resultaat van de oproep die 24 maatschappelijke partijen, waaronder BOVAG, in mei deden aan premier Rutte.

Doordat de economie in Nederland weer groeit, dreigt de mobiliteit een knelpunt te worden. Dat was de aanleiding voor een brief aan Mark Rutte, waarin werd verzocht om extra te investeren in onder andere weginfrastructuur, fietsvoorzieningen, waterwegen en spoorvervoer. Dit is nodig om Nederland mobiel te houden en verdere economische groei en innovatie te stimuleren.

Knelpunten oplossen
De miljoenen die erbij komen zijn vooral bedoeld voor beheer, onderhoud, vervanging en renovatie van onder meer wegen, sporen en vaarwegen. Over een deel van het bedrag zal een volgend kabinet beslissen. Daarnaast is het geld bedoeld om knelpunten op te lossen. In het najaar wordt besproken welke knelpunten worden aangepakt. Het zogenoemde Deltafonds wordt ook met twee jaar verlengd tot 2030 en daar wordt nog eens twee miljard euro ingestopt.

Meer informatie

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring