Rijscholenkiezer stopt: stap over naar een ander reviewsysteem

Laatste update 30 januari 2018 Leestijd: 2 min

De onafhankelijke vergelijkingswebsite Rijscholenkiezer.nl is per 1 juli 2016 gestopt. Op deze website konden jongeren gemakkelijk een keuze maken voor een goede en betrouwbare rijschool. Rijschoolhouders die gebruik maken van de Rijscholenkiezer wordt geadviseerd zo snel mogelijk te switchen naar een alternatief reviewsysteem.

De Rijscholenkiezer is in 2014 ge├»nitieerd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu, met als doel om de kwaliteit in de branche meer te waarborgen. De tool is ontwikkeld in samenwerking met BOVAG, FAM, VRB, CBR en IBKI. Nadat een rechtszaak over oneerlijke concurrentie is verloren, heeft de overheid de subsidie stopgezet. Daardoor is de Rijscholenkiezer niet langer levensvatbaar en is de website per 1 juli offline gegaan.

Lidmaatschapseisen
Gebruikt u de Rijscholenkiezer als reviewtool? Switch dan naar een ander onafhankelijk systeem zoals Klantenvertellen. Het hebben van een onafhankelijk reviewsysteem is namelijk een van de lidmaatschapsvoorwaarden van BOVAG Rijscholen. U staat vrij om zelf een systeem te kiezen. De voorwaarde is wel dat het onafhankelijk en betrouwbaar is. Zo moet het aantal reviews representatief zijn en passen bij de grootte van de rijschool. Het klantenreviewsysteem is toegankelijk en duidelijk op de website van rijschool vermeld. Daarnaast is het in maximaal twee handelingen vanaf de homepage bereikbaar.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring