Modelovereenkomst zzp’ers rijscholenbranche dit najaar verwacht

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

BOVAG werkt aan een modelovereenkomst voor de inhuur van ZZP’ers in de rijscholenbranche. Dit gebeurt in samenwerking met de brancheorganisaties FAM en VRB. BOVAG verwacht de goedgekeurde modelovereenkomst dit najaar te kunnen publiceren. Leden die nu al met zzp’ers werken kunnen deze modelovereenkomst afwachten.

De afgelopen periode heeft BOVAG door gesprekken met leden een goed beeld gekregen van de verschillende afspraken die met zzp’ers gemaakt worden. Het doel is om deze afspraken zoveel mogelijk in de modelovereenkomst op te nemen, zodat deze goed aansluit op de praktijk binnen de branche. Omdat de dit uiteraard binnen de wettelijke mogelijkheden moet passen, gaan BOVAG, FAM en VRB in gesprek met de Belastingdienst. Die beoordeelt daarna de modelovereenkomst alvorens deze in gebruik genomen kan worden.

Modelovereenkomst afwachten
Bij veel ondernemers bestaat er onduidelijkheid over wat er onder de nieuwe regels mogelijk is bij het inhuren van zzp’ers. De modelovereenkomst moet deze onduidelijkheid wegnemen. BOVAG adviseert om de modelovereenkomst af te wachten, u hoeft nu dus nog niet de huidige contracten aan te passen. Met de modelovereenkomst wordt dit immers eenvoudiger. Zo hoeft u niet zelf het wiel uit te vinden in deze ingewikkelde regelgeving.

Meer informatie
Voor meer informatie over het verdwijnen van de VAR en de komst van modelovereenkomsten kunt u ons eerdere bericht over dit onderwerp lezen. Daarin wordt ook ingegaan op het juridische verschil tussen ‘franchisenemers’ en ‘zzp’ers’.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp neem dan contact op  met BOVAG Ledenadvies.
 
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring