Waarschuwing: oplichter met krokodillentranen aast op Mercedes SL

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

In de regio Gelderse Vallei is een oplichter actief die probeert luxe auto's te verduisteren. De man sloot koopovereenkomsten met diverse bedrijven maar heeft vervolgens smoesjes over waarom de betaling op zich laat wachten. Met een zielig verhaal over zijn zieke vriendin probeert hij ondernemers over te halen de auto alvast mee te geven.

De man van rond de veertig uit het zuiden van het land kwam afgelopen vrijdag samen met zijn vriendin bij een BOVAG-lid. In eerste instantie had hij interesse in een auto die net verkocht was. Enkele minuten later liet hij zijn oog vallen op een Mercedes SL. Na het maken van een proefrit besloot hij de auto te kopen. De betaling zou even op zich kunnen wachten omdat het geld overgemaakt zou worden vanaf een Spaanse bankrekening. De ondernemer was resoluut: zonder geld op zijn rekening krijgt hij de auto niet mee.

Later komt de oplichter met een zielig verhaal over zijn vriendin die met ernstige brandwonden in Beverwijk ligt. Hij heeft de auto hard nodig om haar te bezoeken. De ondernemer zet de auto vervolgens alvast wel op naam van de vriendin, maar geeft de auto niet mee. De volgende dag stuurt de oplichter een WhatsApp bericht naar de ondernemer met een schermafdruk van de spoedbetaling met daarbij het verzoek of hij de auto kan ophalen. De ondernemer rook onraad en nam contact op met de bank. Die bevestigde dat de schermafdruk vals was.

De ondernemer is verhaal gaan halen bij de vriendin van de oplichter. Haar ouders liet weten dat hun dochter ook gedupeerd is door de man en dat hij al de derde schuldeiser die week is die aan de deur stond.

Signalement

Blanke man van ongeveer 40 jaar. Kort donker haar, spleetje tussen zijn voortanden. Geeft aan uit het zuiden van het land te komen.
 

> Lees in het dossier voertuigcriminaliteit wat u kunt doen tegen oplichting.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring