Garantiefonds? BGF! Óf gelijkwaardig

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

BOVAG-rijscholen dienen aangesloten te zijn bij een garantieregeling die leerlingen beschermt tegen een eventueel faillissement.

Dat kan het BGF zijn, maar het Verenigingsbestuur heeft onlangs besloten dat deelname aan een andere garantieregeling ook toegestaan is, mits deze regeling gelijkwaardig is aan het BGF óf een ruimere dekking biedt. Wilt u uw faillissementsgarantie niet via BGF regelen, maar via een ander fonds? Dan mag dat dus vanaf nu, mits BOVAG deze garantie ook heeft goedgekeurd.

Leerlingen die kiezen voor een BOVAG-rijschool, kiezen voor bepaalde garanties. Eén daarvan is garantie rondom een eventueel faillissement van de rijschool, waarbij de leerling de garantie heeft dat zijn vooruitbetaalde les-/examengeld niet verdwenen is. Zoals vastgelegd in de lidmaatschapsvoorwaarden zijn BOVAG-rijscholen derhalve verplicht om deze faillissementsgarantie goed te regelen. Daartoe heeft BOVAG enkele jaren geleden het BOVAG Garantiefonds Rijscholen (kort: BGF) opgericht.

Mocht u een andere garantieregeling dan BGF (willen) hanteren, neemt u dan zo snel mogelijk contact op met BOVAG Ledenadvies om dit te melden en om na te gaan of uw faillissementsgarantie ook daadwerkelijk voldoet aan de BOVAG-lidmaatschapsvoorwaarden.

BOVAG Ledenadvies is telefonisch bereikbaar op (030) 65 95 300.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring