AHO helpt verkeersveiligheid vergroten

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Nieuw geregistreerde motor-, brom- en snorfiets moeten sinds dit jaar voorzien zijn van Automatic Headlights On (AHO). Een grote stap in de verbetering van de verkeersveiligheid. Helpt u ook mee om bestaande voertuigen van automatische verlichting te voorzien?

Automatic Headlights On betekent dat de koplamp automatisch brandt wanneer de motor draait en bij een elektrisch aangedreven voertuig wanneer de hoofdschakelaar aanstaat. De verplichting geldt voor heel Europa en zorgt dat gemotoriseerde tweewielers beter zichtbaar zijn in het verkeer. Volgens Christa Grootveld, branchemanager BOVAG Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven, zijn veel bestaande voertuigen nog uitgerust met een aan/uit-schakelaar. “Mocht u dit tegenkomen op het voertuig van uw klanten, adviseer ze dan om dit te laten vervangen door een automatische aan/uit-verlichting. Door betere zichtbaarheid in het verkeer kunnen ongelukken worden voorkomen.”

Letselschade
Volgens onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOW) is bij ongeveer de helft van de ongevallen dat de andere weggebruiker te laat of niet gezien. Als motorvoertuigen overdag licht zouden voeren, zou volgens SWOW het aantal letselschades flink reduceren. Op jaarbasis zou daarmee zo’n 30 doden en 500 ernstig gewonden voorkomen kunnen worden.

Meer informatie over Automatic Headlights On >>
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring