MOTORbeurs: honderden deelnemers aan BOVAG Try the Bike

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

De MOTORbeurs werd dit jaar bezocht door maar liefst 96.822 bezoekers. Honderden mensen kwamen bij BOVAG langs om bij Try the Bike hun eerste rijles op de motor te krijgen.

Op het parcours van BOVAG Try the Bike hebben tijdens de beurs meer dan vierhonderd mensen hun eerste motorervaring gehad en konden ze onder begeleiding van professionele rijinstructeurs hun eerste motorrit maken. Onder de deelnemers bevonden zich veel jonge mensen en vrouwen. De proefritten leverden veel positieve reacties op en ongeveer de helft van de kandidaten geeft aan het motorrijbewijs te willen halen. Zij zijn doorgestuurd naar een BOVAG-rijschool in hun omgeving. Dit is ook goed nieuws voor motorbedrijven: deze mensen zullen ook op zoek gaan naar een motor, kleding en accessoires.

Media
Voorafgaand en tijdens de MOTORbeurs heeft BOVAG veel media aandacht gehad.
Zo zijn we donderdagavond op Omroep Max geweest (vanaf 10:15 minuten) en vrijdagochtend live op Koffietijd.

Motoronderzoek
Aan de vooravond van de MOTORbeurs heeft BOVAG een paar mooie cijfers rond het motorrijbewijs en motorverkoop bekend gemaakt. Afgelopen jaar zijn 22.283 mensen geslaagd voor het afsluitende praktijkexamen voor het motorrijbewijs en dat is 15,4 procent meer dan in 2014. Daarnaast lag de verkoop van nieuwe motorfietsen in de eerste maand van het 2016 met 687 exemplaren op het hoogste niveau sinds 2009.

Try-the-Bike-Motorbeurs-2016-1.png
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring