Meer maatwerk in het mbo

Laatste update 14 augustus 2017 Leestijd: 2 min

Het mbo gaat mbo-studenten beter voorbereiden op de arbeidsmarkt. Hiervoor stelt het ministerie van OCW vanaf augustus 2016 (het nieuwe studiejaar) rond de 400 zogenaamde keuzedelen beschikbaar.

Meer keuzemogelijkheden voor de studenten, betekent beter opgeleide medewerkers als ze eenmaal van school zijn. Ze zijn namelijk klaargestoomd voor de werkelijke beroepspraktijk. De extra vakken zijn ontwikkeld in samenwerking met het bedrijfsleven.

De keuzedelen spelen in op de veranderende arbeidsmarkt, op de specifieke regio’s, doelgroepen en op doorstroming naar het hbo. Zo kunnen studenten straks bijvoorbeeld kiezen voor verdieping of verbreding voor het vak (bedrijfsauto)techniek, fietstechniek of revisietechniek. In de grensstreken kunnen mbo-studenten straks bijvoorbeeld het keuzedeel Duits kiezen, zodat ze makkelijker over de grens aan het werk kunnen.

Elke school is vrij om te bepalen welke keuzedelen ze per kwalificatie aanbiedt. Daarnaast kunnen zowel het onderwijs als het bedrijfsleven voorstellen doen tot het ontwikkelen van een keuzedeel. Naast de 400 die al klaar zijn, zijn er nog 200 keuzedelen in ontwikkeling.

Kijk voor meer informatie op www.s-bb.nl/keuzedelen.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring