Leerling opgeleid? Vul de BPV Monitor 2016 in

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Leerbedrijven die leerlingen opleiden ontvangen twee weken voordat de bpv-periode afloopt een online vragenlijst om de periode te evalueren. Afgelopen januari zijn de vragenlijsten van de eerste BPV Monitor 2016 verstuurd. Doel van de lijst is het in kaart brengen en verbeteren van de kwaliteit van de beroepspraktijkvorming (bpv).

Niet alleen de praktijkopleider, maar ook de leerling zelf wordt gevraagd om de lijst in te vullen om zodoende de bpv-periode te evalueren. De leerling krijgt dat verzoek via het leerbedrijf, de praktijkopleider worden door SBB uitgenodigd de vragenlijst in te vullen.

In de evaluatie komen de volgende onderwerpen aan bod: het maken van afspraken, de begeleiding, de uitvoering en de beoordeling van de bpv.

De uitkomsten van de BPV Monitor 2016 geven de leerbedrijven, scholen en de adviseurs praktijkleren van SBB de mogelijkheid om gericht te werken aan de samenwerking en aan de kwaliteit van de stage of leerbaan. Het is dus belangrijk om de lijst in te vullen: u levert een bijdrage aan de kwaliteit van het beroepsonderwijs. De uitkomsten worden medio 2016 gepubliceerd in de vorm van kwaliteitsrapportages.

Meer informatie staat op de website van SBB. Heeft u vragen over de BPV Monitor 2016, dan kunt u die stellen bij de servicedesk van SBB via info@s-bb.nl.   
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring