Geschillencommissie behoudt subsidie

Laatste update 14 augustus 2017 Leestijd: 2 min

De Stichting Geschillencommissie behoudt de jaarlijkse subsidie van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Dat is vandaag in de Tweede Kamer besloten.

Dat is goed nieuws voor BOVAG. Immers, het bieden van een laagdrempelige geschillenbeslechting bij een geschil tussen leden en klanten, is een belangrijke waarde van het BOVAG-keurmerk. Zonder subsidie dreigde dit weg te vallen.

De subsidie voor de Stichting Geschillencommissie stond bij de behandeling van de begroting op de tocht. Het Ministerie van Veiligheid en Justitie wilde dit afbouwen, van 1,3 miljoen in 2016 naar een half miljoen euro in 2017 tot nul in 2019. De Geschillencommissie lost voor heel veel branches jaarlijks duizenden geschillen tussen bedrijven en consumenten op. Geschillen die anders binnen de reguliere, vaak kostbaardere, rechtspraak terecht komen.

Zelf kosten dragen

Het Ministerie was van mening dat de branches zelf de kosten voor de commissies moesten dragen. Hierdoor zou deze juist zeer toegankelijke vorm van rechtspraak onbetaalbaar worden. BOVAG was daar geen voorstander van en heeft zich er samen met de andere branches, consumentenorganisaties en VNO-NCW tegen verzet. Met succes, zo bleek tijdens de behandeling in de Tweede Kamer vandaag.
De Stichting Geschillencommissies gaat nog nadenken over hoe ze dit besluit van de Kamer kan verzilveren zodat er niet jaarlijks een discussie over de subsidie komt.

 
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring