Cassatie pensioenpremieverdeling gaat door

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

De Hoge Raad in Den Haag heeft geoordeeld dat de zaak van BOVAG tegen PMT inhoudelijk voldoet aan de eisen voor een cassatieprocedure. De advocaten van BOVAG en PMT hebben nu de tijd gekregen om vóór 10 maart 2017 een schriftelijke toelichting te geven.

Afgelopen augustus heeft BOVAG cassatie ingesteld tegen het pensioenarrest van het Hof Arnhem van 17 mei 2016. BOVAG geeft voor 10 maart 2017 haar schriftelijke toelichting op de onderdelen van de uitspraak van Hof Arnhem waartegen zij beroep in heeft ingesteld. Daarbij vraagt BOVAG de Hoge Raad ook om de uitspraak van het Hof Arnhem te vernietigen.
 

Negeren

De uitspraak van Hof Arnhem heeft duidelijk gemaakt dat BOVAG-bedrijven terecht de door BOVAG geadviseerde ‘oude VPL-premieverdeling’ voor de overgangsrechten hebben gehanteerd over 2014 en 2015. Dat heeft de werkgevers in de sector veel geld gescheeld. Anderzijds heeft het Hof geoordeeld dat PMT het recht heeft om de pensioenregeling en –premieverdeling vast te stellen. Het lijkt erop dat het arrest zegt dat PMT mag besluiten om daarin de Vakraad Metaal en Techniek te raadplegen en dat PMT daarin BOVAG kan negeren. Dat gaat BOVAG nu in de cassatieprocedure nu aanvechten. Op deze manier wil BOVAG voldoende zeggenschap en invloed ten aanzien van de pensioenen van de BOVAG-leden krijgen.
 

Pensioenpremies cao MvT duidelijk

In de nieuwe cao MvT zijn duidelijke afspraken gemaakt over de VPL premieverdeling over de jaren 2014 t/m 2016. De verschuiving van de VPL premie naar een 100% werkgeverspremie wordt in de cao MvT voor het eerst ingevoerd op 1-1-2017. De kosten van de zogenoemde VPL-premieverschuiving zijn onderdeel van de afspraken in de loonparagraaf in de cao MvT. Voor meer informatie zie het dossier op het ledenportaal.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring