Paul Moers: zelfrijdende auto is uitgelezen kans voor rijscholen

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Menig expert schrijft de rijschool ten dode op als straks alle auto’s zelfrijdend zijn. Marketingdeskundige Paul Moers ziet daarentegen juist uitgelezen mogelijkheden. Dat vertelde hij tijdens een BOVAG-rijscholenbijeenkomst.

“Nu er steeds meer technologie in auto’s zit, moet je ook op veel meer dingen letten. Piepjes, lampjes, schakelaartjes. Dat moeten mensen ook leren”, aldus Moers. Paul Moers behoort tot de meest prominente marketingexperts van Nederland en is regelmatig te horen en zien op radio en tv. Hij begeleidt tevens grote bedrijven als Interpolis, Makro, Lotto en De Bijenkorf in hun merk- en marktstrategie. Bij een bijeenkomst voor grote BOVAG-rijscholen deze zomer schetste hij zijn toekomstbeeld voor de rijscholenbranche. “Jullie moeten de komst van asielzoekers actief toejuichen, alleen zij zorgen namelijk nog voor bevolkingsgroei.”

Schaalvergroting
“Hoewel het aantal rijscholen de afgelopen jaren fors is toegenomen, gaan er op termijn onherroepelijk heel veel ondernemingen verdwijnen. Er zijn er simpelweg te veel voor te weinig mensen en te weinig auto’s. De mobiliteitsbehoefte gaat afnemen, te veel rijscholen bieden onvoldoende kwaliteit en zijn onvoldoende proactief. Schaalvergroting is ook in deze branche onontkoombaar”, vertelde de marketingexpert. Hij legde ook de vinger op een zere plek: “Jullie laten kansen liggen door zo beperkt om te gaan met het element ‘beleving’. Maak een feest van de rijopleiding! Ook al die complexe systemen die steeds vaker in auto’s zitten vormen een kans. Het gaat allemaal richting zelfrijdend straks, maar je moet als bestuurder of inzittende op steeds meer dingen letten. Piepje hier, lampje daar, aanwijzing zus, schakelaartje zo. Dat vereist dus gedegen instructie en daarin kan de professionele rijschool z’n rol pakken.”

Ledenbijeenkomsten en jaarcongres
Deze bijeenkomst gemist? Geen nood! BOVAG organiseert dit jaar nog meer ledenbijeenkomsten, met inspirerende sprekers zoals Paul Moers. Omdat de rijscholenbranche uit een hele uiteenlopende groep ondernemers bestaat, organiseert BOVAG bijeenkomsten voor ‘gelijkgestemde’ rijscholen. Oftewel, kleinschalige bijeenkomsten die qua inhoud en programma gericht zijn op een specifieke doelgroep. En niet te vergeten op 12 september het ultieme rijscholenevent van 2016: het jaarcongres BOVAG Rijscholen, dit jaar gehouden op de Lesauto Testdag. Een dag waarin u volop kunt netwerken, kennis kunt opdoen en uw ogen uit kunt kijken op een geweldige locatie: het Nationaal Militair Museum. Wees er dus bij! Kijk hier voor het programma en om u aan te melden.  

Najaarsagenda
U bent dit najaar van harte welkom op de volgende events:
  • 12 september: jaarcongres BOVAG Rijscholen/Lesauto Testdag in Soest
  • 10 oktober: Ledenbijeenkomst voor de kleinere rijscholen in Oss (tot 100 examens per jaar)
  • 16 november: Ledenbijeenkomst voor middelgrote rijscholen in Zwolle (100-600 examens per jaar)
  • 15 december: Ledenbijeenkomst voor grote rijscholen in Bunnik (vanaf 600 examens)
Meer informatie en aanmelden: http://leden.bovag.nl/bijeenkomstenrijscholen
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring