Hervatting formele onderhandelingen cao MvT

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Vakbonden en BOVAG hervatten op 26 mei a.s. formeel de onderhandelingen voor de cao MvT. De verwachting is dat de uitspraak van het Hof Arnhem over de bodemprocedure van de pensioenpremieverdeling dan voldoende bekend is zodat de impact daarvan kan worden meegenomen.

De onderhandelingen met de vakbonden liggen sinds eind 2014 in afwachting van de juridische procedures rondom de pensioenpremieverdeling formeel stil. Wel zijn er in het afgelopen jaar meerdere informele verkennende gesprekken gevoerd over een nieuwe cao, helaas zonder resultaat.

Een bottleneck was de onzekerheid met betrekking tot de uitkomst van de rechtszaak over de verdeling van de pensioenpremie. Daarnaast blijft de wens van BOVAG om de caoregels voor het dagvenster en de zaterdag te verruimen een struikelblok. Op andere onderdelen zijn partijen het wel bijna eens. De cao Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven is per 1 november 2014 afgelopen.

Meer informatie
Voor meer informatie over de voortgang van de cao-onderhandelingen kunt u terecht op het ledenportaal in het dossier cao MvT onderhandelingen. Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met BOVAG Ledenadvies: 030 6595 300 of via het ledenportaal.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring