Maak juist nu werk van de fiets van de zaak!

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

De huidige werkkostenregeling (WKR) biedt werkgevers nog wel degelijk mogelijkheden om werknemers een fiets van de zaak aan te reiken. Bedrijven en instellingen weten het alleen (vaak) niet. Kansen dus voor fietsretailers.

“Maak proactief afspraken bij bedrijven in uw buurt. Leg de WKR in relatie met de fiets van de zaak nog eens goed uit. Wellicht komt u alsnog tot zaken.” Dat is de stellige overtuiging van Niels Hansen, branchemanager BOVAG Fietsbedrijven. Media meldden onlangs dat werkgevers in ons land dit jaar een half miljard aan werkkostenbudget onbenut hebben gelaten. En dat bijna driekwart van de werkgevers onbekend is met de mogelijkheden om hun werknemers een fiets van de zaak via de WKR te bieden. “Natuurlijk, het vroegere bedrijfsfietsenplan was ruimhartiger en effectiever dan de huidige werkkostenregeling”, erkent Hansen. “Maar dat betekent niet dat er sinds dit jaar ineens niets meer kan. Integendeel. Maar werkgevers weten het eenvoudig weg niet.”

Kansen pakken, daar gaat het dus om. Hansen: “Duik in je computer en check alle werkgevers die ooit zakelijk gereden fietsen bij je afnamen. Maak een afspraak met ze. De scoringskans is misschien wat lager dan voorheen. Daar ben ik eerlijk in. Maar doe je niks, dan scoor je sowieso niet.”

Neem de BOVAG Leasefiets mee in je offensief, tipt Hansen. “Kijk op Bovagleasefiets.nl en meld je aan. Dit product biedt nieuwe kansen op de zakelijke markt. En hoe mooi is het als jij als de lokale vakman bij een werkgever op de stoep staat, vergezeld van een leasespecialist voor het financiële gedeelte? Het zou je scoringskans zomaar eens kunnen verhogen.”

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring