Koninklijke onderscheiding voor Koos Burgman

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Koos Burgman, voormalig algemeen directeur bij BOVAG, kreeg gisteren door minister Schultz de versierselen opgespeld die horen bij Ridder in de orde van Oranje Nassau.

Koos Burgman deed eind vorig jaar een stap terug en droeg het stokje van algemeen directeur over aan Peter Niesink. De boegbeeldfunctie werd overgenomen door BOVAG-voorzitter Bertho Eckhardt. Koos ging zich focussen op de zaken waar hij goed in is en die hij leuk vindt: lobby en externe betrekkingen. Hij deed en doet dat in de functie directeur externe betrekkingen.

Ter gelegenheid van zijn afscheid als algemeen directeur kreeg Koos van BOVAG een symposium aangeboden dat hij  geheel naar eigen wens kon invullen. Het werd een symposium over duurzame mobiliteit, een onderwerp dat Koos na aan het hart ligt.

Verassingsspreker tijdens het symposium was de minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen. Zij sprak warme woorden over Koos Burgman als effectieve belangenbehartiger en constructieve lobbyist. Ze memoreerde aansprekende acties inzake Kwartje van Kok, APK en grijskenteken en wees er op dat Koos heilig gelooft in groene mobiliteit. De  grootste verrassing was echter dat de minister Koos in het bijzijn van zijn  moeder, vrouw en kinderen, kon melden dat de Koning hem had benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau wegens  zijn grote verdiensten voor de mobiliteitssector in de breedste zin van het woord, en altijd met oog voor duurzaamheid.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring