Bromfietsverkoop kent een forse plus

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Uit de cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC | Centraal Bureau Mobiliteit Informatie blijkt dat de verkoop van bromfietsen in Nederland pluste in de eerste drie kwartalen met 12 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, tot een totaal van 13.952.

De top-drie van populairste brommermerken bestaat uit: Piaggio/Vespa bovenaan (3.037 stuks; 22 procent), gevolgd door Kymco (2.758; 20 procent) en SYM (2.091; 15 procent).

Snorfietsen en Speed E-bikes
In de eerste drie kwartalen van dit jaar zijn 39.998 nieuwe snorfietsen geregistreerd. Dat is weliswaar een stijging van 2 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2014, maar het totaal bevat inmiddels 2.818 registraties van snelle elektrische fietsen.

De zogenaamde ‘speed pedelecs’ of ‘ speed e-bikes’ kunnen in combinatie met trapkracht een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur behalen. Deze fietsen worden momenteel bij aflevering voorzien van een blauw kentekenplaatje en formeel geregistreerd als snorfiets. Dit jaar neemt de populariteit een grote vlucht en worden de snelle e-bikes voor het eerst uit de snorfietsdata gefilterd. Het Nederlandse merk Sparta is koploper in dit segment met 1.296 verkochte speed pedelecs en 46 procent marktaandeel, gevolgd door Riese und Müller (723 stuks; 26 procent) en Stromer (355 exemplaren; 13 procent).

Onder de ‘traditionele’ snorfietsen was Piaggio/Vespa het bestverkochte merk tot en met september, met 10.371 stuks en een marktaandeel van 26 procent. SYM en Kymco zijn de nummers twee en drie met respectievelijk 4.545 (11 procent) en 3.374 (8 procent) nieuwe snorfietsen.

Download de cijfers
De cijfers van de nieuwe registraties van motor-, brom- en snorfietsen kunt u onderaan deze pagina downloaden. Deze cijfers zijn exclusief beschikbaar voor (buitengewone) leden en Partners in Business van BOVAG. Bekijk hier het cijferarchief.    

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring