Staatssecretaris reikt erkenning mantelzorg uit aan importeur Renault

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Renault Nederland heeft als eerste onderneming in de automobielbranche, de Erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ ontvangen uit handen van staatssecretaris Van Rijn van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Renault Nederland heeft als ambassadeur van de Stichting Werk&Mantelzorg BOVAG weten te interesseren voor het thema mantelzorg. "BOVAG-leden maken werk van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daar hoort bij dat je als werkgever oog hebt voor maatschappelijke ontwikkelingen, zoals een zich terugtrekkende overheid en de extra druk die dat bijvoorbeeld legt op werknemers met een zwaar ziek gezins- of familielid. Het initiatief van Renault Nederland op dit gebied wordt terecht geprezen en dient voor BOVAG en BOVAG-ondernemers als inspirerend voorbeeld", aldus Bertho Eckhardt, Voorzitter BOVAG.

Staatssecretaris Van Rijn reikte de officiële mantelzorg Erkenning uit op 10 november 2015; de Dag van de Mantelzorg en Dementie. Renault Nederland vervult volgens het ministerie binnen de automobielbranche een voortrekkersrol met een op mantelzorgers gericht personeelsbeleid. Het hoofdkantoor van Renault in Nederland is ook als pilotorganisatie betrokken bij M-power, het nieuwe platform voor werkende mantelzorgers van de Stichting Werk&Mantelzorg, www.mantelzorgpower.nl.

De uitreiking vond plaats tijdens een werkbezoek van staatssecretaris Van Rijn aan Renault-dealer Autohaag Zeeuw in Naaldwijk.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring