BOVAG juicht definitief karakter 2toDrive toe

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

BOVAG reageert verheugd op het besluit van minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur & Milieu) om het experiment 2toDrive een definitief karakter te geven. Met 2toDrive kunnen jongeren vanaf 17 jaar hun rijbewijs halen en onder begeleiding rijden tot ze 18 jaar zijn.

“Uiteraard zijn we tevreden dat 2toDrive nu definitief wordt ingevoerd”, zegt BOVAG-woordvoerder Tom Huyskens. “BOVAG stond in 2011 aan de wieg van het succes van 2toDrive middels een grootschalige campagne op SlamFM, Youtube en via Facebook. Daarvoor was destijds het 16-jarige racetalent Beitske Visser ons boegbeeld. Hoe eerder wordt begonnen met verkeerseducatie onder professionele begeleiding, des te beter het is voor de verkeersveiligheid. En dat blijkt nu volgens het ministerie ook uit de resultaten. Daarbij is al langer bekend dat de 2toDrivers hogere slagingspercentages halen.”

Rijscholen hebben qua ‘nieuwe business’ vooral in de beginperiode van 2toDrive profijt gehad, omdat in 2011 een nieuwe, jonge doelgroep beschikbaar kwam. Inmiddels is dat effect weggeëbd, omdat het nu gemeengoed is om met 16,5 jaar te beginnen met rijlessen.

Huyskens: “Desondanks biedt 2toDrive nog altijd nieuwe mogelijkheden, omdat het nu nog veel meer dan voorheen de ouders zijn die meebeslissen over de keuze voor de rijschool, waarbij professionaliteit en betrouwbaarheid wellicht wat meer een keuzecriterium vormen. Daarbij kun je als rijschool ook overwegen om juist die ouders en coaches actief te gaan trainen.”

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring