Last van overbodige regels? Kom maar door!

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

BOVAG roept ondernemers die hinder ondervinden van ‘overbodige milieuwetgeving’ op, zich nog deze maand te melden bij hun bracheorganisatie.

BOVAG verzamelt en bundelt de ergernissen van haar leden en geeft deze vervolgens door aan het ministerie van Infrastructuur & Milieu. Het ministerie nodigt in het kader van de actie ‘Red Tape Challenge’ ondernemers uit ergernissen uit de dagelijkse praktijk rond milieuwetgeving te spuien. Zij hebben daarvoor tot en met 31 mei de gelegenheid.

“Prima actie en onze leden moeten van deze mogelijkheid zonder meer gebruik maken”, aldus Jan Bessembinders, specialist Milieu & Veiligheid bij BOVAG.  “Zo is ons het geval bekend van een lid, dat volgens het huidige Activiteitenbesluit zwerfvuil op het eigen terrein moet opruimen. Daar wordt ook actief op gehandhaafd. Nu wil deze ondernemer per definitie een schoon buitenterrein, omdat het zijn visitekaartje is. Maar dit BOVAG-lid heeft verder part noch deel aan de vervuiling, die afkomstig is van een middelbare school aan de overkant van het fietspad. Moet hij daarvoor dan verantwoordelijk worden gesteld?”

En zo zijn er wel meer ergernissen bij leden over milieuwetgeving van de overheid, die niet aansluit op de dagelijkse praktijk, zo weet Bessembinders na een aantal gesprekken met BOVAG-ondernemers. “Krop het niet op, mail het aan ons, dan zorgen wij ervoor dat het bij het ministerie op het bordje terecht komt.” Vanaf 2016 start de overheid met de invoering van de Omgevingswet. Omdat het Activiteitenbesluit in die Omgevingswet opgaat wil de overheid  een verbeteringsslag maken. "Praktische tips van onze leden kunnen daarbij van grote waarde zijn."

BOVAG-ondernemers kunnen onder vermelding van ‘Red Tape Challenge’ hun ervaringen melden bij janbessembinders@bovag.nl.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring