Staatssecretaris voor optimalisatie scooterrecycling

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Staatssecretaris Wilma Mansveld (Ministerie van Infrastructuur en Milieu) wil het systeem voor brom- en snorfietsenrecycling verder optimaliseren. Dit liet zij weten tijdens het Algemeen Overleg ‘Afval en Grondstoffen’ in de Tweede Kamer.

Tijdens dit overleg pleitte Remco Dijkstra (VVD) voor de optimalisatie van processen rond de recycling van brom- en snorfietsen. Remco Dijkstra deed dit binnen het bredere kader van het plan voor slimmer afvalbeleid dat hij namens zijn partij aan de staatssecretaris aanbood.

Suboptimaal
Remco Dijkstra sprak zijn waardering uit voor het systeem van Scooterrecycling Nederland (SRN). Daarbij worden afgedankte brom- en snorfietsen op milieuvriendelijke wijze gesloopt en verwerkt. Dit systeem draait nog suboptimaal, omdat nog onvoldoende consumenten de voertuigen via het gereguleerde kanaal af laten voeren.

Toezegging
Dijkstra drong er bij de staatssecretaris Mansveld op aan om dit systeem verder te verbeteren, door prikkels in te bouwen die consumenten ertoe bewegen hun brom- en snorfietsen wél via het gereguleerde kanaal af te melden en laten demonteren. De staatssecretaris zegde toe met de sector in gesprek te gaan om dit mogelijk te maken.

BOVAG praat mee
BOVAG is blij met de uitkomst van het overleg. BOVAG is nauw betrokken bij het optuigen van het scooterrecyclingssysteem en  ziet grote potentie op het gebied van milieu en recycling die nu nog onbenut blijft. Door optimalisatie kunnen tonnen aan materialen op een verantwoorde manier worden hergebruikt. BOVAG, RAI Vereniging en SRN gaan op korte termijn met het ministerie in gesprek om de brom- en snorfietsenrecycling tot een nog groter (milieu)succes te maken.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring