Faillissement Bike & Business: dien uw vordering in

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Bike & Business is failliet verklaard. Dit full service bedrijfsfietsenconcept ontzorgde werkgevers en werknemers bij de aanschaf van een bedrijfsfiets. Heeft u nog facturen openstaan voor geleverde fietsen en/of ingenomen waardebonnen bij dit bedrijf? Meld dit dan via het bijgevoegde stappenplan aan de curator.

Bike & Business nodigde werkgevers via een website uit om een bedrijfsfietsplan op te stellen. Vervolgens konden fietsen online worden besteld door werknemers en afgehaald bij een aangesloten fietsretailer naar keuze. Werknemers konden daarnaast een waardebon verzilveren bij aangesloten fietsretailers, voor bijvoorbeeld onderhoud of accessoires. Bike & Business verzorgde ook de gehele administratie en de facturering.

Geen contract
Bike & Business was al enkele maanden (ook via de website) niet bereikbaar. De facturen die leden verstuurden bleven onbetaald. Helaas is gebleken dat leden die met deze partij zaken deden, vaak geen contracten hadden. Zonder contracten was het voor BOVAG niet mogelijk om juridische stappen te ondernemen.

Failliet
Inmiddels is bekend dat Bike & Business op 24 juni failliet is verklaard. Neem dus geen waardebonnen meer in van Bike & Business. Heeft u nog openstaande facturen en waardebonnen? Dan kunt u proberen uw geld via de curator te vorderen. Helaas leert de ervaring dat er vaak niet veel geld meer beschikbaar is. Maar, niet geschoten is altijd mis.

Stappenplan
Om een vordering aan te melden bij de curator adviseren wij u de volgende stappen te doorlopen: 

1. Inventariseer uw totaalvordering en maak een dossier met alle relevante documenten.
2. Dien uw vordering in bij de curator.
3. Volg vervolgens uw dossier online.

Een uitgebreid stappenplan kunt u onderaan deze pagina downloaden. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies, (030) 65 95 300 of ledenadvies@bovag.nl.

Tip: Ga niet zomaar een dergelijk samenwerkingsverband aan. Onderzoek of uw zaken gaat doen met een deugdelijke partij en sluit ten alle tijde heldere contracten af.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring