BOVAG waarschuwt vakantiegangers

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

BOVAG heeft de Nederlandse vakantiegangers gewezen op hun gedrag en verantwoordelijkheden voor en tijdens hun reis naar Frankrijk, Italië en andere oorden.

Bijna 1.000 mensen zijn namens BOVAG ondervraagd door Het Testpanel om te achterhalen of vakantievierend Nederland zichzelf en zijn auto, caravan, camper of vouwwagen wel goed voorbereid op een lange reis.

Vakantiecheck
Zowel NU.nl als De Telegraaf publiceerden online over het onderzoek waaruit bleek dat slechts een kwart van de automobilisten steevast voor vertrek een onderhoudsbeurt of vakantiecheck laat uitvoeren. Bijna iedereen (96%) vertrouwt volledig op de technische staat van de auto, terwijl 1/3 wel aangeeft ooit op vakantie pech te hebben gehad. Ongeveer 1/3 is ook bang om dat nog eens mee te maken. Oftewel: een beurtje of controle in uw werkplaats (natuurlijk ook voor caravan, camper of vouwwagen) vóór vertrek is absoluut geen overbodige luxe. Diverse andere, ook regionale, media namen de berichtgeving over.

Overbeladen caravans
Een ander onderwerp uit hetzelfde onderzoek betrof het steeds weer terugkerende probleem van overbelading. Een politiecontrole in Zeeland enkele weken geleden resulteerde in 39 boetes, waarvan de meeste voor overbeladen caravans. Vandaar onze vraag aan vakantiegangers wat zij aan voedingsmiddelen van huis meenemen. Via een ANP-bericht dat op vele nieuwssites terecht kwam, maakt BOVAG bekend dat 35% eigen koffie meeneemt, 30% de hagelslag en ruim 20% laadt ook kaas en pindakaas in. 1 op de 20 (4,9%) kan zelfs niet zonder de aardappelen. Met deze uitkomsten wijst BOVAG erop dat bij veel caravanbedrijven handige apparaatjes te koop zijn die de kogeldruk op de trekhaak kunnen meten. Daarmee kan de verstandige vakantieganger voorkomen dat zijn caravan of vouwwagen gevaarlijk gaat slingeren op de Route du Soleil.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring