Eric Tak: "Face it! Minder verkoop is minder showrooms"

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

"Het aantal showrooms gaat halveren", dat kopten de media dit weekend naar aanleiding van uitspraken van Eric Tak op BNR-radio over de verkoopcijfers van 2014. Tak benadrukte dat de klant verandert en dat de dealers op een winstgevende manier moeten meeveranderen, het moet anders.

Eric Tak, voorzitter van BOVAG Autodealers, wil op het Dealercongres 2015 op dinsdag 10 maart samen met de leden verder praten over de grote veranderingen in dealerland. “Face it! Alles wordt nu in snel tempo anders.”

Veranderende maatschappij
“Minder verkopen betekent dat er minder showrooms nodig zijn, als gevolg waarvan ook het aantal dealereigenaren verder zal afnemen. Dat komt onder andere doordat de maatschappij is veranderd. De klant oriënteert zich en koopt veel meer online. Dat zijn structurele veranderingen die vragen om een andere benadering, en daarvoor moet ook het personeel omgeschoold worden. Auto’s verkopen anno 2015 vergt andere kennis en kunde en een andere inrichting van het dealerbedrijf en het dealernetwerk. Op het BOVAG Dealercongres op 10 maart aanstaande gaan we daar in kleine kring met onze dealers dieper op in”, aldus Eric Tak.

Dealers only
Voor het eerst in jaren heeft BOVAG besloten om het Dealercongres - toch al tijden hét evenement voor alle partijen uit de merkkolom – alleen open te stellen voor haar leden. Reden is de aard van de veranderingen waar de dealer mee te maken krijgt. Tak: “We willen in besloten kring de koers bepalen. Er moet een nieuw model bedacht worden, met een andere verdeling van kosten en marges in de bedrijfskolom. Maar ook de problematiek met de leegstaande panden moet aangepakt worden. We willen alleen met de dealers kijken hoe we bij de situatie komen dat er in onze branche weer een normale boterham verdiend kan worden.”

Dealercongres 2015
Meer over het BOVAG Dealercongres 2015 in Dordrecht vindt u binnenkort in uw postbus en op leden.bovag.nl. Maar blok dinsdag 10 maart alvast in uw agenda.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring