Inhoudingsverbod op minimumloon WAS uitgesteld

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 1 min

Het verbod op inhoudingen en verrekeningen met het minimumloon is uitgesteld tot 1 juli 2016. De minister wil het komende halfjaar bekijken of er toch uitzonderingen op dit verbod kunnen worden opgenomen.

Uitzonderingen zijn dan bijvoorbeeld het inhouden van de huur of de zorgverzekering. Deze uitzonderingen moeten voorkomen dat werknemers in financiƫle problemen belanden.

BOVAG berichtte u eerder over het voorgenomen verbod op inhoudingen op het loon. Het gaat dan om inhoudingen als verkeersboetes, de contributie voor de personeelsvereniging of de premie voor de WIA-werknemersverzekering van NV-schade, waardoor het uitbetaalde salaris onder het minimumloonniveau zou komen. Tot 1 juli 2016 kunt u deze bedragen dus gewoon van het salaris blijven inhouden.

De overige elementen van de Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS) worden wel ingevoerd zoals gepland, bijvoorbeeld de ketenaansprakelijkheid bij onderbetaling van werknemers door een opdrachtnemer en de verplichting om het minimumloon giraal te betalen. Zie ons eerdere nieuwsbericht voor meer informatie

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring