Bodemprocedure pensioenpremie: uitspraak rond 15 maart 2016

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

BOVAG hoort rond 15 maart 2016 van het Hof in Arnhem de uitspraak in de bodemprocedure over de pensioenpremieverdeling voor de branche MvT.

Dit is bekend geworden in een zogenaamd tussenarrest van het Hof. Het Hof heeft daarnaast meer informatie opgevraagd bij PMT en BOVAG om tot een uitspraak over de pensioenpremieverdeling te kunnen komen. Beide partijen gaan de komende weken die informatie aanleveren.

PMT is deze bodemprocedure gestart nadat een eerdere uitspraak van het Hof in Den Haag in het voordeel van BOVAG was uitgevallen. BOVAG is van mening dat BOVAG en vakbonden – de sociale partners in de branche MvT - samen de verdeling van de pensioenpremie tussen werkgevers en werknemers bepalen en niet de uitvoerder Pensioenfonds Metaal en Techniek, zoals PMT zelf meent.

Reservering
Totdat definitief duidelijk is wat er met de pensioenpremieverdeling gebeurt, adviseert BOVAG de leden om een reservering aan te (blijven) houden. De reservering is voor eventuele financiĆ«le risico’s over het boekjaar 2014 en/of 2015 en nu dus ook 2016. Deze bedraagt per medewerker gemiddeld 45 euro per maand.

Zie voor meer informatie en eerdere berichtgeving hierover het dossier pensioen op het ledenportaal.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring