Leerlingpremie OOMT vanaf 31 augustus beschikbaar

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Komend schooljaar biedt OOMT bedrijven in de mobiliteitsbranche, die één of meerdere BBL-leerlingen in dienst hebben, de gelegenheid leerlingpremie aan te vragen. Dit subsidiebedrag kan oplopen tot 1.350 euro. De aanvraag voor leerlingpremie kunt u vanaf 31 augustus indienen.

De leerlingpremie is bedoeld om bedrijven te stimuleren leerwerkplekken ter beschikking te stellen. OOMT vindt het belangrijk dat de branche ook in de toekomst over goede vakmensen blijft beschikken. Dit kan alleen wanneer leerlingen ervaring opdoen bij een leerbedrijf. De praktijk is echter weerbarstig. Steeds minder bedrijven stellen een leerwerkplek ter beschikking. Daardoor kiezen jongeren vaker voor een opleiding in een andere branche. Dat betekent op termijn een gevaar voor de bedrijven zelf wanneer deze in de toekomst goed geschoolde, nieuwe medewerkers zoeken.

Aanvragen
Bedrijven die leerplekken aanbieden, komt OOMT tegemoet met een maximaal subsidiebedrag van 1.350 euro voor een schooljaar van tien maanden. Dat komt neer op 135 euro per maand. Het aanvragen van de leerlingpremie kan vanaf 31 augustus. 

Op=op
Kijk op www.oomt.nl/leerlingpremie voor meer informatie en de voorwaarden voor de aanvraag. Dien uw aanvraag na 31 augustus snel in, want op=op!

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring