Tien jaar Try the Bike: duizenden enthousiastelingen

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

BOVAG Try the Bike heeft sinds 2006 niet alleen enkele duizenden mensen enthousiast gemaakt voor het motorrijden, maar ook daadwerkelijk honderden nieuwe motorrijders opgeleverd.

Het evenement, dat consumenten de kans geeft gratis een eerste motorrijles te ervaren onder begeleiding van een deskundige BOVAG rijinstructeur,  geeft zowel de rijscholen- als de GT-sector een krachtige impuls. Dat stelt Frans Bastiaansen, branchemanager BOVAG Rijscholen, op basis van BOVAG-cijfers. “We hebben tijdens de recente ANWB Lentedagen opnieuw een groot enthousiasme voor Try the Bike en Try the Scooter mogen ervaren”, aldus Bastiaansen. “Niet alleen bij de mensen die daadwerkelijk hun eerste motor- of scooterrijles hebben genomen, maar ook bij partners, vrienden en vriendinnen en overige familieleden. Tijdens de Lentedagen hebben wederom vele tientallen mensen voor het eerst kennis gemaakt met de ‘fun’ van motorrijden.  Dat zijn opnieuw waardevolle hot leads voor onze leden, want zoals gebruikelijk brengen wij deze mensen, uiteraard vrijblijvend, in contact met de dichtstbijzijnde BOVAG rijschool in hun postcodegebied.”

Waarde
Try the Bike is sinds 2006 niet alleen jaarlijks van de partij tijdens de MOTORbeurs in Utrecht, maar ook bij edities van de AutoRAI en tijdens andere grote evenementen, zoals AutoWeek Live. “De impact van het zelf beleven en ervaren is telkens weer enorm”, signaleert Christa Grootveld, branchemanager BOVAG GT. “Daar kan feitelijk geen mediacampagne tegenop. Het format heeft zijn waarde voor onze leden keer op keer bewezen.” De eerst volgende BOVAG Try the Bike is in februari 2016, tijdens de 32ste editie van de MOTORbeurs Utrecht. Rijschoolhouders die willen assisteren als instructeur kunnen zich nu al aanmelden via postbus@rijscholen.nl. “Meedoen loont”, meent Frans Bastiaansen. “Niet alleen omdat het leuk is, je legt tijdens Try the Bike vele nieuwe contacten, die zomaar kunnen leiden tot nieuwe klanten voor je rijschool.” BOVAG Try the Bike is overigens een gezamenlijk initiatief van BOVAG Rijscholen en BOVAG Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring