Schadeseminar Schadeherstel in 2030: voorbij de glazen bol

Terug

Het zijn turbulente tijden in de schadeherstelbranche. Is er bijvoorbeeld naast merkerkend schadeherstel ook ruimte voor merkgelijkwaardig? Is schaalgrootte hét recept voor toekomstbestendigheid of is specialiseren beter? Hoeveel schadeherstelbedrijven zijn er eigenlijk nodig in 2030? BOVAG gaat dit én meer onderzoeken.

Tijdens het eerste van twee inspirerende seminars op 26 april 2018 geeft BOVAG Schadeherstelbedrijven het startsein voor een groot strategie- en netwerkonderzoek naar de schadeherstelbranche in 2030. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door het gerenommeerde onderzoeksbureau Roland Berger. In het tweede seminar, op 26 september 2018, worden de uitkomsten gepresenteerd. Tijdens beide seminars geven sprekers van binnen én buiten de branche hun kijk op schadeherstel in 2030. Komt u ook?

Programma 26 april 2018

14:30 uur | Ontvangst

15:00 uur | Seminar deel I onder leiding van dagvoorzitter Frank Ruygrok van BOVAG
Ruud.jpg Ruud Veltenaar – Trendwatcher
Filosoof Ruud Veltenaar is over de hele wereld actief en werkt onder andere voor Apple, de Europese Centrale Bank, Philips, Unilever, Coca Cola en instituten op het gebied van onderwijs, zorg, energie en duurzaamheid. Veltenaar publiceert en spreekt over trends en ontwikkelingen en hoe je als ondernemer hierop kunt anticiperen. Tijdens zijn presentatie laat Veltenaar zien welke uitdagingen schadebedrijven te wachten staan.
Toine.jpg Merkerkend of merkgelijkwaardig? | Voorzitter BOVAG Schadeherstelbedrijven Toine Beljaars
De sector lijkt zich richting merkerkend schadeherstel te bewegen, maar is dat wel de enige richting? Fabrikanten zijn wettelijk verplicht hun informatie beschikbaar te stellen. Een hersteller met de juiste informatie, het juiste gereedschap en opgeleide medewerkers moet dus ook zonder merkerkenning verantwoord merkspecifiek-herstel kunnen uitvoeren. Wat brengt de toekomst? Wat vinden opdrachtgevers er eigenlijk van? En hoe kijkt BOVAG daar tegenaan?
16:30 uur | Pauze

17:00 uur | Seminar deel II
 
Yvonne.jpg Schadeherstel 2030 volgens Van Mossel | Ivonne van der Horst
Van Mossel Autoschade Groep heeft zelf strategisch onderzoek laten uitvoeren naar de toekomst van autoschadeherstel en de impact daarvan op de schadebedrijven van het concern. Strategieadviseur Ivonne van der Horst vertelt hierover.

 
Rene.jpg De toekomst van het schadeherstelbedrijf – Rene Seijger, Roland Berger
Welke precieze onderzoeksvragen gaat Roland Berger voor BOVAG onderzoeken? En wat kunnen leden straks met de uitkomsten? Tijdens het laatste onderdeel van het seminar hoort u alles over het grote strategie- en netwerkonderzoek in opdracht van BOVAG. En over de manier waarop de onderzoeksresultaten vertaald gaan worden naar de dagelijkse praktijk van uw schadeherstelbedrijf.

18:15 uur | Dinnerbuffet

19:00 uur | Einde

Aanmelden

Spreekt het programma u aan en bent u ook van plan om te komen? Deelname is geheel gratis.
Aanmelden  

Op een rijtje:

  • Locatie: BOVAGhuis
    Kosterijland 15
    3981 AJ Bunnik
  • Datum: 26 april 2018
    Van 14:30 - 19:00
  • Voor afmeldingen en vragen: events@bovag.nl

Aankomende vergelijkbare evenementen

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring