Jaaroverzicht 2019

Laatste update 18 december 2019 Leestijd: 3 min

03 BOVAG Aanhangwagenbedrijven resultaten 2019 en plannen 2020

BOVAG deed veel voor u in 2019 en ook in 2020 zetten wij ons weer onverminderd in voor uw belangen. Wat precies? Dat leest u verder in onderstaande tekst.

We hebben mooie dingen beleefd en voor elkaar gebokst in 2019. Onze branche zit sinds een aantal jaar in de lift, wat resulteert in stijgende verkoopaantallen. We sluiten 2019 vermoedelijk af met een mooie plus van 4%. Het blijft nodig om ondernemers en particulieren te wijzen op het belang van goed onderhoud van hun aanhangwagen of trailer. U weet als geen ander dat er nog té vaak gevaarlijke situaties ontstaan door achterstallig onderhoud. Hier hebben we afgelopen jaar met de campagne aandacht voor gevraagd. En met onze PR-actie tijdens de SneekWeek haalden we alle landelijke kranten en primetime televisie, waarbij we onder andere gepleit hebben voor een wettelijke APK.
 
In 2019 deden we een pilot voor een nieuwe keuringsmethode voor de BOVAG Onderhoudsbeurt. De resultaten hiervan zijn veelbelovend en presenteren we 27 januari op ons jaarcongres in Bunnik. Die dag benoemen we hopelijk ook een nieuw bestuurslid, zodat we 2020 op volle sterkte als bestuur kunnen aftrappen. Het vasthouden van de stijgende lijn in onze verkopen, is een speerpunt voor komend jaar. Daar is onder andere een gezond ondernemersklimaat voor nodig, iets waar we samen met fabrikanten en leveranciers aan zullen werken. In dat kader volgt BOVAG de planvorming van ministeries op de voet. Denk aan de uitrol van het Klimaatakkoord, autobelastingen, MKB-belasting en regeldruk. BOVAG probeert niet alleen invloed uit te oefenen op de relevante dossiers, maar schrijft soms letterlijk mee aan de stukken. Zo zorgen we ervoor dat de ambitieuze overheidsplannen ook realistisch zijn. In het belang van aanhangwagenbedrijven willen we een goede (trek)auto betaalbaar en bereikbaar houden.
 
Op naar een mooi nieuw jaar. Ongetwijfeld vol uitdagingen. Maar in Bunnik staan 90 mensen klaar om u daar bij te helpen. Van lobbyist tot buitendienst. Van ledenadvies tot cao-specialist. 2020 wordt extra mooi omdat BOVAG op 6 mei precies 90 jaar geleden is opgericht. Dat gaan we uiteraard vieren. Daar wordt u vanzelfsprekend nog voor uitgenodigd. Want we zijn trots op wat BOVAG in 90 jaar voor zijn leden heeft bereikt. En we zijn blij met alle trouwe, nieuwe, loyale en kritische ondernemers die gekozen hebben voor het BOVAG-lidmaatschap. 
 
Ik wens u een zeer voorspoedig 2020 en hele goede zaken.
 
 
Hartelijke groet,
BOVAG Aanhangwagenbedrijven
 
Maarten Mastop
Branchemanager
Illustratie-Maarten.jpg
 

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring