Terug

Ondernemersportret LelyRent: een familiebedrijf zonder familie

Ondernemerschap
Leestijd: 6 min

Nabil Hamchout dacht dat het herstellen van autoschade zijn lust en zijn leven was. Maar sinds vijf jaar heeft hij een tweede grote liefde: autoverhuurbedrijf LelyRent. Vooral het contact met de klanten vindt hij heel waardevol. Hij wil het huren voor iedereen zo makkelijk en betaalbaar mogelijk maken.

“Ik runde NH Autoschadeherstel in Lelystad. Klanten die tij­dens een reparatie geen vervoer hadden, kregen van ons een leenauto. En als we er een tekort kwamen, huurden we een auto. Dat kostte natuurlijk veel geld en toen kwam mijn broer met het idee om een auto met blikschade op te knappen en te gebruiken als extra leenauto. Dat ging zo makkelijk, dat we toen ook uitprobeerden of we zelf een auto konden verhuren. Het liep meteen goed en als de mogelijkheid er was, kwam er een auto bij! Tot onze verzekering liet weten dat we aan het maximum huurauto’s zaten dat we als schadeherstelbedrijf mochten hebben. Toen moest ik kiezen: stoppen we hier of gaan we naast mijn bestaande bedrijf ook een echt verhuurbedrijf beginnen? Bij schadeherstel lag mijn hart, maar ik zag ook wat het verhuren opleverde. We waagden de sprong en vanaf dag één was het een succes; we groeien nog steeds.”

Voordeel

“Onze auto’s kopen we in heel Europa, altijd met blikschade. We knappen ze helemaal op in ons schadeherstelbedrijf zodat de auto weer als nieuw de weg op kan. Na de RDW-keuring kunnen we ze voor een lage huurprijs aanbieden. We groeien rustig, want ik wil geen lening bij de bank. Lenen kost geld, dat vind ik zonde. De opbrengst van de huur investeren wij weer in nieuwe auto’s. LelyRent staat voor: vertrouwen, vrijheid, flexibiliteit. En transparantie. Wij gebruiken geen moeilijke contracten met kleine lettertjes. Na drie keer huren, hoef ik bijvoorbeeld geen borg meer van de klant. Ik ga ervan uit dat ze het eerlijk zeggen als er iets met de auto is. Natuurlijk maakt iemand daar wel eens misbruik van en krijg ik de auto terug met schade. Maar de meeste mensen zijn eerlijk. Ik maak het klanten graag makkelijk en daarom kun je hier vierentwintig uur per dag een auto huren. Je boekt hem via onze site en krijgt dan een code voor een kluis met de autosleutel. Dat werkt hartstikke goed. Ik sta hier meer in contact met mensen dan bij het schadeherstelbedrijf. Het verhuren van auto’s brengt mooie, leuke en soms ook verdrietige verhalen met zich mee; iedereen heeft weer een andere reden om te huren. En dat menselijke wil ik ook met LelyRent uitstralen. Daarin onderscheiden wij ons van andere verhuurbedrijven. Ik had bijvoorbeeld eens een echtpaar dat snel een auto nodig had omdat hun kind was overleden. Dan stuur ik echt geen rekening achteraf, zo wil ik mijn bedrijf niet runnen.”

“ Het verhuren van auto’s brengt mooie, leuke en soms ook verdrietige verhalen met zich mee”
Nabil Hamchout | Autoverhuur LelyRent

Niet alleen

“BOVAG geeft me het gevoel dat ik het niet alleen hoef te doen. Als er iets is met het bedrijf, wil ik niet altijd mijn werknemers lastigvallen met problemen. Op zo’n moment bel ik BOVAG Ledenadvies en word ik echt super geholpen. Je hoort wat je rechten zijn en krijgt tips over dingen waar je zelf niet over nadenkt. Omdat je bij BOVAG hoort, helpen ze je stap voor stap en dat geeft echt een goed gevoel. Ik help huurders hier op mijn manier met goede en betaalbare service. Het voelt als een familiebedrijf met mijn werknemers die er al vanaf het eerste moment bij waren. Dat gevoel wil ik ook uitdragen naar mijn klanten: LelyRent, de sleutel tot zorgeloos rijden!”

Autoverhuur LelyRent

Eigenaar: Nabil Hamchout (37)
Opgericht: 2019
Personeel: 3
Aantal auto’s: 9 bussen en 60 auto’s

Dit artikel is ook verschenen in de BOVAGkrant 2023-11. 
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring