Terug

Column Han ten Broeke: de Dag van de Ondernemer is úw dag!

Ondernemerschap
Leestijd: 3 min

Op vrijdag 17 november is het de Dag van de Ondernemer. Úw dag.

Nou hoor ik u zeggen: er is tegenwoordig voor van alles en nog wat een Dag van … Wat is de meerwaarde? Dat kan ik wel volgen. 17 november alleen al, is het naast Dag van de Ondernemer, ook de Dag van het Therapiedier, de Dag van de Student en de Dag van het Autogas. 
Maar toch denk ik dat de Dag van de Ondernemer, een initiatief van MKB-Nederland, wel degelijk nut heeft. In media en politiek gaat het heel vaak over de burger. En maar zelden over de ondernemer. En als er geld nodig is voor nieuwe plannen, dan wordt er wél gekeken naar de portemonnee van de consument, maar niet of nauwelijks naar het kasboek van de mkb’er. Sterker nog, het bedrijfsleven wordt heel gemakkelijk extra aangeslagen. Niet voor niets waarschuwen de voorzitters van VNO-NCW en MKB-Nederland al een tijdje dat het eens afgelopen moet zijn om ondernemers in Nederland te behandelen als een pinautomaat.  
Van alle ondernemingen in Nederland behoort meer dan 99 procent tot het mkb. In dorp, stad of op het platteland vormen zij het hart van onze samenleving en zorgen zij dat dat blijft kloppen. Deze ondernemers vinden wat ze toevoegen aan maatschappelijke waarde vaak zo vanzelfsprekend, dat het goed is om daar eens bij stil te staan. Op de Dag van de Ondernemer bijvoorbeeld. Dat alles gezegd hebbende: bij BOVAG is natuurlijk ELKE dag de Dag van de Ondernemer. Dat u het weet! En kunnen we u ergens me helpen? Aarzel dan niet om uw éigen ondernemersclub in te schakelen.  

Bel BOVAG! (030) 659 53 00. 

Han ten Broeke,
Algemeen voorzitter BOVAG 

Deze column is ook verschenen in de BOVAGkrant 2023-10. 
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring