Samenwerking BOVAG-rijscholen en LTO Ledenvoordeel van start voor verkeersbewuste agrarische jeugd 

Laatste update 07 maart 2024 Leestijd: 2 min

Bij BOVAG aangesloten rijscholen en Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland (LTO) Ledenvoordeel bundelen hun krachten om hoogwaardige tractorlessen aan jongeren aan te bieden. Hiermee willen beide partijen de verkeersveiligheid bevorderen, met de focus op agrarische jeugd. BOVAG-rijscholen die hieraan willen deelnemen, kunnen zich aanmelden bij BOVAG. 

Jaarlijks vallen in Nederland gemiddeld 16 doden en 250 gewonden bij ongevallen met landbouwvoertuigen. Slachtoffers vallen grotendeels bij de tegenpartij en ongeveer een tiende van de bestuurders is jonger dan 18 jaar. Het belang van een goede rijopleiding voor het T-rijbewijs is dus groot. 

Jacco Freriksen, Portfoliomanager LTO Ledenvoordeel zegt hierover: "Vooral voor jonge mensen die opgroeien op het boerenerf, willen we kwalitatief goede tractorlessen toegankelijker maken. Door de samenwerking met de leden van BOVAG Rijscholen garanderen we onze leden een landelijke spreiding van rijscholen die voldoen aan kwaliteitseisen." 

Frank Osseforth, bestuurslid BOVAG Rijscholen, is blij met de samenwerking. "Het is BOVAG’s missie de verkeersveiligheid een positieve impuls te geven. Het aantal verkeersdoden neemt toe, met name binnen de jongere doelgroep. Denk aan de elektrische fiets, maar ook de tractor. We willen ervoor zorgen dat we bewuste bestuurders creëren. Met LTO Ledenvoordeel staan we in direct contact met de agrarische sector en de jongeren bij wie het gebruik van een tractor met de paplepel is ingegoten."

Doe ook mee

LTO-leden kunnen via de website het aanbod inclusief deelnemende BOVAG-rijscholen vinden, waar zij een T-rijbewijs kunnen volgen. Daarbij profiteren zij via LTO van een gratis theorie-module. Biedt jouw rijschool het tractorrijbewijs aan en wil je deelnemen aan deze samenwerking met LTO? Stuur dan een mailtje naar rijscholen@bovag.nl.  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring