Verhuurvoorwaarden aangevuld met aansprakelijkheid uitparkeren

Laatste update 15 april 2021 Leestijd: 2 min

De huurvoorwaarden voor zowel de particuliere als de zakelijke huur zijn aangevuld rondom de aansprakelijkheid bij parkeerschades. Voorheen stond er dat de huurder bij schade wegens inparkeren het hoog eigen risico in rekening kon worden gebracht en nu is de formulering zo dat bij schade wegens in- EN uitparkeren hoog eigen risico aan de orde is. De nieuwe voorwaarden gelden vanaf 1 mei 2021 en kunt u nu al downloaden. Ook het contract autoverhuur is op dit punt aangepast.

Artikel 12.1 van de particuliere voorwaarden en artikel 10.5 van de zakelijke voorwaarden beschrijven de aansprakelijkheid en het eigen risico van de huurder. De oude voorwaarden beschreven enkel de voorwaarden bij inparkeren, terwijl een huurder ook bij uitparkeren schade kan veroorzaken. Dan zou bij inparkeerschade hoog eigen risico gelden en bij uitparkeren normaal eigen risico. De nieuwe voorwaarden hebben betrekking op in- én uitparkeren, waardoor het nu beiden onder het hoog eigen risico valt.

Geldend vanaf 1 mei, nu al beschikbaar

De aanvulling is opgenomen in alle varianten van de verhuurvoorwaarden (zakelijk/particulier, Nederlands/Engels, met/zonder bijlage deelauto) en het contract autoverhuur. Ook de papieren blokken van het contract autoverhuur in de webshop van de Ledenwinkel zijn aangepast. De nieuwe verhuurvoorwaarden gaan in op 1 mei 2021. U kunt de voorwaarden nu al downloaden via https://mijn.bovag.nl/huurvoorwaarden-particulier en https://mijn.bovag.nl/huurvoorwaarden-zakelijk.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring