Nieuwe en gebruikte aanhangwagens noteren kleine verkoopplus

Laatste update 02 september 2020 Leestijd: 2 min

In augustus realiseerden de aanhangwagenbedrijven een stijging van 2 procent in de verkoop van nieuwe aanhangers en een plus van 3 procent in de occasionverkoop ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Uit de cijfers van BOVAG en RDC blijkt dat er 1.453 nieuwe en 761 gebruikte aanhangwagens werden verkocht.

Opvallende stijgingen werden wel genoteerd bij de afzet van nieuwe boottrailers (plus 78 procent), aanhangwagens voor het vervoer van bouwmaterieel (plus 25 procent) en paardentrailers (plus 22 procent). Tot en met augustus 2020 staat de verkoopteller voor nieuwe aanhangers op 15.349 stuks en dat is ruim 4 procent minder dan in dezelfde periode een jaar geleden. Boten bleken populair in coronatijd en dat resulteert voor de categorie boottrailers dit jaar dan ook in een plus van 14 procent. Ook de aanhangwagens voor de bouw blijven in trek, met een stijging van 9 procent in vergelijking met de eerste acht maanden van 2019.

Occasionverkoop

Ook bij de occasionverkoop door de vakhandel steeg het aantal verkochte aanhangwagens voor bouwmaterieel met 9 procent, terwijl tweedehands boottrailers 39 procent meer werden verkocht en de verkoop van gebruikte paardentrailers met 11 procent toenam. Sinds 1 januari werden dit jaar 7.490 occasions verkocht, oftewel 7 procent meer dan in dezelfde periode in 2019.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring