Besluit over zero emissie zones binnenkort verwacht 

Laatste update 15 februari 2023 Leestijd: 3 min

Besluitvorming over het instellen van een zero emissie zone in veertig steden in Nederland zit op dit moment in een belangrijke, afrondende fase. BOVAG verwacht dat de minister in de komende weken een besluit neemt over de contourenbrief met daarin de landelijke regels. De brancheorganisatie lobbyt voor een overgangsregeling voor bestelauto’s. 

Hoewel aanvankelijk veertig steden zich hebben aangemeld voor een binnenstad zonder CO2-uitstoot, bestaat de mogelijkheid dat lang niet alle steden dit gaan instellen per 1 januari 2025. Gemeenteraden van de steden die meedoen, moeten hier uiterlijk eind 2021 over besluiten om in 2025 te kunnen starten. Grote gemeente als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht hebben zich hier al aan gecommitteerd en zijn ook goed op weg met hun plannen, inclusief de vergroening van hun eigen wagenparken. Dat betekent vanaf 2025 vrachtwagens of bestelwagens die niet voldoen aan de Zero Emissie norm de Zero Emissie zone niet meer in mogen.  De regeling is een uitwerking van het klimaatakkoord. 

Overgangsregeling 

Voor vrachtwagens leek deze planning te ambitieus en daarom geldt al een overgangsregeling van vijf tot acht jaar. BOVAG en andere brancheverenigingen pleiten voor een vergelijkbare overgangsregeling voor bestelwagens. De contourenbrief die binnenkort verschijnt, moet uitsluitsel geven of deze overgangsregeling voor bestelwagens er ook komt. De lobby rond een passende overgangsregeling voor bestelwagens is één van de vele punten op de BOVAG Ondernemersagenda.  

BOVAG Ondernemersagenda 

Voor u als ondernemer staat de klant centraal, voor BOVAG staat u centraal. BOVAG zet zich voor u in aan de hand van de BOVAG Ondernemersagenda, waarin verschillende thema’s aan bod komen. De BOVAG Ondernemersagenda is samen te vatten in vijf thema’s: 
  • Bedrijfsvoering: lasten beperken en investeringsruimte vergroten.   
  • Omgeving: haalbaar en betaalbaar verduurzamen.  
  • Vernieuwing: vernieuwingskracht / innovatie / weerbaarheid van MKB.   
  • Aantrekkelijk Werkgeverschap:  goed werkgeverschap en aantrekkelijke sector.   
  • Gelijk Speelveld: eerlijke kansen in de (platform-)economie 
Vanuit omgeving en een gelijk speelveld denkt BOVAG mee aan verduurzaming op een manier waar zijn leden in mee kunnen komen. Maatregelen moeten eerlijk, haalbaar, betaalbaar en uitvoerbaar zijn. 

BOVAG-Ondernemersagenda.jpg

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring