RDW breidt verzamelaarsregeling schorsen voertuigen uit

Laatste update 16 december 2020 Leestijd: 2 min

Als reactie op vragen van de BOVAG autoverhuurbedrijven en rijscholen, stelt de RDW de verzamelaarsregeling voor het schorsen van voertuigen opnieuw in. Dit om deze bedrijven met een groot stilstaand wagenpark in deze tweede lockdown tegemoet te komen.

Met ingang van aanstaande vrijdag 18 december kunnen alle voertuigen, ongeacht de leeftijd, voor deze regeling worden aangemeld. Voor de eerste vijf voertuigen moet u betalen en vanaf het zesde voertuig is schorsing gratis. Voor aangemelde voertuigen hoeft u tot en met 19 januari 2021 niet aan de voertuigverplichtingen te voldoen.

Het niet hoeven voldoen aan de betalingsverplichtingen houdt in dat u geen verzekering en motorrijtuigenbelasting hoeft te betalen en dat er ook niet aan de APK-keuring hoeft te worden voldaan. De schorsing is kosteloos en kan op elk moment ook weer kosteloos ongedaan worden gemaakt. De maatregel is een tegemoetkoming van de RDW aan bedrijven met een groot, stilstaand wagenpark tijdens deze tweede lockdown. Maak direct gebruik van de regeling als deze op u van toepassing is, want u kunt er niet met terugwerkende kracht een beroep op doen.

Let op bij beëindiging schorsing binnen 1 maand

Wanneer u de schorsing binnen 1 maand na het begin van de schorsing beëindigt, moet u alsnog motorrijtuigenbelasting betalen over de periode waarin het kentekenbewijs was geschorst. De Belastingdienst stuurt dan een naheffingsaanslag. Kijk voor meer informatie hierover op de site van de Belastingdienst.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring