Iedereen doet wat

Laatste update 13 september 2019 Leestijd: 2 min

De campagne ‘iedereen doet wat’ van de rijksoverheid laat zien dat iedere Nederlander wat voor het klimaat kan doen. Vandaag al. De vraag is niet óf je iets voor het klimaat kunt doen maar wát. BOVAG is launching partner van deze campagne en brengt dat onder andere in de praktijk door automobilisten eraan te herinneren dat zij hun banden op spanning moeten houden. Dat is veiliger, zuiniger en beter voor het milieu.

Iets doen dat het milieu ten goede komt kan echt iedereen en dat hoeft niet een groots gebaar te zijn. Verspil minder eten, doe het licht uit bij het verlaten van een kamer of neem wat vaker de fiets, zijn maar een paar van de voorbeelden. Allemaal dingen die niet alleen goed zijn voor het milieu maar vaak ook voor de gezondheid of de portemonnee.

De publiekscampagne ‘iedereen doet wat’ is deze week van start gegaan. Het is een meerjarige publiekscampagne met als doel Nederlanders mee te nemen in de energietransitie. De campagne informeert en geeft concrete tips aan iedereen om zijn of haar leven duurzamer te maken. Het is een initiatief van de rijksoverheid waar ook het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties bij zijn betrokken.

Kijk voor meer informatie op iedereendoetwat.nl
Foto: Valerie Kuypers

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring