BOVAG inventariseert kostprijscalculatie en benchmark voor schadeherstel

Laatste update 10 juli 2019 Leestijd: 2 min

BOVAG heeft een pilot afgerond die inzichtelijk heeft gemaakt wat de wensen zijn van de aangesloten schadeherstelbedrijven voor kostprijscalculatie. Een centrale module hiervoor kan als opmaat dienen richting het ontsluiten van branchecijfers en het creëren van een benchmark.

De pilot is uitgevoerd met medewerking van zes schadeherstellers en deze zomer wordt bepaald of er voldoende draagvlak en interesse is voor een structurele ‘tool’ om kostprijzen te berekenen en het verzamelen van cijfers te realiseren, zodat de BOVAG-leden geanonimiseerd hun eigen bedrijfsvoering langs de meetlat in de branche kunnen leggen. Tijdens de branchebarbecue van BOVAG Schadeherstelbedrijven op 12 september zullen we de resultaten van de pilot en de toekomstplannen nader toelichten.

Klein en gestructureerd beginnen

Branchemanager Frank Ruygrok: “Binnen onze sector leeft al langer de wens om branchecijfers te verzamelen en een benchmark te kunnen maken, vergelijkbaar met bijvoorbeeld de branche barometer van BOVAG Autodealers. We willen vooral niet te groot en gecompliceerd hiermee starten en direct veel cijfers opvragen bij leden, maar liever klein en gestructureerd beginnen, waarna we verder kunnen uitbouwen. We hebben bij zes bedrijven een kostprijscalculatie als uitgangspunt genomen en zien dat als een mooie opstap naar het verzamelen van meer branchecijfers te zijner tijd. Doel was om te achterhalen of de benodigde cijfers überhaupt beschikbaar waren en of deze interessant genoeg zijn voor de gewenste inzichten. Op 12 september gaan we daar meer over vertellen.”

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring