Veelgestelde vraag: moet ik het Accell-contract nu ondertekenen?

Laatste update 23 mei 2018 Leestijd: 2 min

Bij BOVAG komen op het moment veel vragen van fietsdealers binnen over of zij het contract van Accell nu moeten ondertekenen. BOVAG raadt aan om in ieder geval te wachten op een e-mail van Accell waarin ze een aantal toevoegingen doen op het contract. Deze zijn afgestemd met de juristen van BOVAG en nemen de belangrijkste angels weg. Enkele dealers hebben deze mail op dinsdag 22 mei al ontvangen.

BOVAG heeft de afgelopen week intensief overlegd met Accell om enkele essentiële aanpassingen te doen in de nieuwe contracten van Batavus-, Sparta- en Kogadealers. BOVAG heeft daarbij enkele belangrijke pijnpunten uit het contract weten te halen (lees meer in dit nieuwsbericht). Bijvoorbeeld over directe verkoop van fietsen door Accell aan consumenten en het verstrekken van klantgegevens door dealers aan de fabrikant na afloop van het dealercontract. Het is nu aan de dealer zelf om te beoordelen of zij het contract dat er nu ligt goed vinden en dit willen ondertekenen. BOVAG brengt hier geen advies over uit.

Facebookgroep voor Accell-dealers

Accell heeft tijdens de gesprekken aangegeven belangrijke zaken te gaan overleggen met een vertegenwoordiging van dealers. Daartoe helpt BOVAG bij het oprichten van een Accell Dealervereniging. Om een representatieve afvaardiging van de achterban te kunnen vormen, is het belangrijk dat zoveel mogelijk Accell-dealers (zowel BOVAG-leden als niet-leden) zich aansluiten. Meld u aan voor de besloten Facebook-groep. Daar wordt u op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen rondom de dealervereniging en is het mogelijk om met Accell-dealers en BOVAG in gesprek te gaan.

Deze zomer weer een RODI Fietsbedrijven

In juli houdt BOVAG weer een Relatie Onderzoek Dealer Importeur (RODI) onder fietsbedrijven om goede punten, maar ook knelpunten aan het licht te brengen. BOVAG ziet het als zijn taak om de belangen van de fietsretailers te behartigen en een eerlijk speelveld te creëren. Ook voor Accell-dealers is het belangrijk om dit onderzoek weer in te vullen. Naar aanleiding van RODI wordt er een dealeradviesboek gemaakt met de uitkomsten uit het onderzoek. Ook lichten juristen de dealercontracten erin door.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring