Nieuw: zes maanden BOVAG Garantie voor bedrijfswagens

Laatste update 29 juni 2018 Leestijd: 2 min

BOVAG-leden kunnen klanten nu ook zes maanden garantie bieden bij de aankoop van een bedrijfsauto. Deze aankoopgarantie geeft de zakelijke klant meer zekerheid, inclusief toegang tot BOVAG Bemiddeling bij een geschil. Daarnaast is het een voorbereidende stap om deze zomer ook bedrijfswagens te gaan ontsluiten op occasionwebsite viaBOVAG.nl.

De BOVAG Garantie voor zakelijke klanten ziet er bijna hetzelfde uit als voor consumenten. Er zijn twee verschillen:
  • Een zakelijke klant kan niet naar de Geschillencommissie Voertuigen stappen, maar moet naar de rechter.
  • De mogelijkheid voor de koper om een beroep te doen op wettelijke garantie (ook wel non-conformiteit genoemd) mag worden uitgesloten voor de zakelijke klant. Dit wordt dan vermeld op het garantiebewijs.

Bedrijfsauto’s op viaBOVAG

De introductie van de garantie is een voorbereidende stap om bedrijfswagens deze zomer beschikbaar te maken op viaBOVAG. Want om ze op viaBOVAG te ontsluiten moeten ze wel voldoen aan de belofte van de occasionwebsite, en dat is dat ze aangeboden moeten worden met BOVAG Garantie.

Garantiebewijs

BOVAG-ondernemers zijn net als bij de consument niet verplicht om BOVAG Garantie te geven. De aankoopgarantie wordt gegeven via de koopovereenkomst [link]. Als bewijs daarvan kan het garantieformulier overhandigd worden. Daarin staan alle garantiebepalingen.

Koopovereenkomst

BOVAG adviseert om naast het garantiebewijs ook de koopovereenkomst te gebruiken (met de zakelijke algemene voorwaarden op de achterkant vermeld).

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring