Aantal medewerkers tankstations en wasbedrijven stijgt

Laatste update 29 juni 2018 Leestijd: 2 min

Het Sociaal Fonds Tankstations en Wasbedrijven onderzocht de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in beide branches en presenteert de uitkomsten in het Kengetallenonderzoek 2018. Bij de tankstations daalt het aantal bedrijven, de wasbedrijven laten een stijgende lijn zien. 

Andere trends uit het rapport:
  • Gemiddeld aantal dienstverbanden ligt tussen de 16 en 17 per werkgever;
  • Het aantal werknemers in beide deelbranches stijgt sinds 2015;
  • De omvang van het dienstverband ligt vrij stabiel rond de 30 uur per week;
  • De instroom van medewerkers is in 2016 groter dan de uitstroom.
Branchemanager BOVAG Tankstations en BOVAG Autowas- poetsbedrijven Erik Stern: “De conclusies in het rapport sluiten aan bij wat ik in de dagelijkse praktijk zie. Clustering is de voornaamste oorzaak van het dalend aantal tankstations. Er zijn steeds meer onbemande tankstations en het aantal medewerkers groeit. Bemande tankstations worden dus omvangrijker.” Stern spreekt wel een punt van zorg uit: “Het aantal medewerkers stijgt, maar ook in onze branche is sprake van krapte op de arbeidsmarkt. Personeel vinden is vaak lastig. Helaas hoort dat bij het economische tij van vandaag.”

SFTW en arbeidsmarktontwikkelingen

Voor SFTW is het belangrijk om de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt van de branche goed te kennen. Daarmee kan zij haar activiteiten en beleid vormgeven. In 2017 voerde SFTW voor het eerst het Kengetallenonderzoek uit. Daarna volgt jaarlijks een update. Doordat in de rapportage de gegevens over een langere periode zijn opgenomen, zijn trends en ontwikkelingen goed zichtbaar.

Download het rapport hieronder



 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring