Verhuurt u gemotoriseerde tweewielers? Gebruik dan de nieuwe voorwaarden

Laatste update 26 april 2018 Leestijd: 2 min

Wanneer u bijvoorbeeld motoren, scooters of high speed e-bikes verhuurt, moet u dit goed vastleggen met de klant. Zo weten beide partijen waar ze aan toe zijn. Per 1 april 2018 zijn de nieuwe huurvoorwaarden op een aantal punten aangepast. Zorg dat u de juiste versie gebruikt!

Gemotoriseerde tweewielers is in dit geval een verzamelnaam voor motorfietsen, bromfiets, snorfietsen, scooter en high-speed e bikes/speed pedelecs.

Belangrijkste wijzigingen:

Geschillencommissie

De nieuwe verhuurvoorwaarden zijn tweezijdig vastgesteld, onder de paraplu van de SER. Dat betekent dat de voorwaarden zijn afgestemd door ondernemers- én consumentenorganisaties. Rondom geschillen is daardoor nu geregeld dat de huurder naar de Geschillencommissie Voertuigen kan stappen.

Eigen Risico bij schade

In de verhuurvoorwaarden zijn diverse maximale bedragen opgenomen van het Eigen Risico bij schade, die u als BOVAG-bedrijf kunt overeenkomen met de klant:

  • Niet-risico motorfiets (vermogen onder 100 pk): eigen risico is maximaal € 1000
  • Wel-risico motorfiets (vermogen vanaf 100 pk): eigen risico is maximaal € 2000
  • Bromfiets/snorfiets/scooters/high speed e-bike: eigen risico is maximaal € 500
  • Gehuurde kleding: eigen risico is maximaal € 300

Let op: op de huurovereenkomst moet u nog wel zelf het Eigen Risico en de hoogte daarvan vastleggen!

Tip: BOVAG adviseert om ook de BOVAG-huurovereenkomst en het bijbehorende schadeformulier te gebruiken, omdat dit goed aansluit op deze (verplichte) verhuurvoorwaarden.

Overige wijzigingen

In de voorwaarden wordt verwezen naar de wetgeving rondom ‘koop van diensten en producten op afstand’, in verband met online verhuur. Ook staat er een verwijzing naar de nieuwe privacywet in, die op 25 mei ingaat.

Download de gehele set:

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring